Συναλλαγές με εμπορεύματα

Τι είναι τα εμπορεύματα;

Τι είναι τα εμπορεύματα;

Metals

Τι είναι τα εμπορεύματα;

Σε αντίθεση με το συνάλλαγμα ή τις μετοχές, τα εμπορεύματα είναι απτά, συνήθως με τη μορφή πρώτων υλών. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι κατηγοριοποίησης των εμπορευμάτων: ένας τρόπος διάκρισης είναι αυτός μεταξύ μαλακών εμπορευμάτων τα οποία καλλιεργούνται ή εκτρέφονται και σκληρών εμπορευμάτων τα οποία συνήθως εξορύσσονται από τη γη. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις κατηγορίες, είναι δυνατό να προσδιορίσουμε τέσσερις βασικούς τύπους εμπορευμάτων:

- Ενέργεια: Περιλαμβάνονται διάφορες μορφές πετρελαίου και φυσικού αερίου, με το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο να εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία.
- Μέταλλα: Η κατηγορία αυτή περικλείει πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός, το ασήμι και ο λευκόχρυσος και συνηθισμένα μέταλλα όπως ο χαλκός και το αλουμίνιο.
- Αγροτικά προϊόντα: Η ομάδα αυτή καλύπτει είδη τροφίμων όπως σιτηρά και καρπούς, καθώς και προϊόντα όπως η ζάχαρη.
- Κρέας και βοοειδή: Υπάρχει διεθνώς μεγάλη προτίμηση για κρέας, με τους χοίρους και τα βοοειδή να βρίσκονται μέσα στα πιο ευρέως διαπραγματευόμενα εμπορεύματα σε αυτήν την κατηγορία.


Τι είναι η διαπραγμάτευση εμπορευμάτων;

Τι είναι η διαπραγμάτευση εμπορευμάτων;

Wheat

Τι είναι η διαπραγμάτευση εμπορευμάτων;

Η διαπραγμάτευση εμπορευμάτων υπάρχει με τη μία ή την άλλη μορφή για χιλιετηρίδες. Όμως, στην εποχή μας, κάθε διαπραγματεύσιμο εμπόρευμα έχει μια τιμή η οποία επηρεάζεται από τα περιφερειακά, εθνικά ή διεθνή γεγονότα, όπως οι πόλεμοι, οι καιρικές συνθήκες και τα επίπεδα ζήτησης και προσφοράς για συγκεκριμένους πόρους.


Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα: στις αρχές του 2014, με τις απειλές που προέρχονταν από εξτρεμιστικές ομάδες σε ορισμένες μεγάλες χώρες παραγωγής πετρελαίου, αυξήθηκαν οι φόβοι ότι η προσφορά πετρελαίου τους επόμενους μήνες θα διακοπτόταν, οδηγώντας σε μια βραχυπρόθεσμη αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, μέχρι τα τέλη του 2014, μια μεγάλη αύξηση στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη μείωση της ζήτησης από την Κίνα και την απροθυμία του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, οδήγησε σε πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά περισσότερο από 40% μέσα σε μερικούς μόνο μήνες.


Ένα άλλο παράδειγμα, επίσης από το 2014, είναι αυτό του καφέ. Μια σοβαρή ξηρασία στη Βραζιλία στις αρχές του έτους έπληξε έντονα τους μεγαλύτερος παραγωγούς σπόρων Αραβικού καφέ. Το άμεσο αποτέλεσμα της ξηρασίας ήταν να εκτιναχθούν οι μελλοντικές τιμές του καφέ στα ύψη, καθώς οι αγορές προσπάθησαν να υπολογίσουν το σημείο στο οποίο τα αποθέματα του καφέ θα άρχιζαν να εξαντλούνται. Παρά το γεγονός ότι δεν πλησίασαν τα υψηλά επίπεδα του 2011, οι μελλοντικές τιμές του καφέ έφτασαν ένα υψηλό διετίας, παρόλο που στη συνέχεια μειώθηκαν, το Νοέμβριο, μετά από έντονες βροχοπτώσεις.


Αυτά τα δύο παραδείγματα δείχνουν πώς διάφορα γεγονότα μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε διάφορα εμπορεύματα. Το να είναι κάποιος καλά ενημερωμένος επομένως για το τι συμβαίνει στον κόσμο μπορεί να είναι χρήσιμο όσον αφορά τη διαπραγμάτευση εμπορευμάτων.

Διαπραγμάτευση εμπορευμάτων με την ETX Capital

Διαπραγμάτευση εμπορευμάτων με την ETX Capital

Διαπραγμάτευση εμπορευμάτων με την ETX Capital

What_is_Commodities_Trading

Η ETX Capital προσφέρει στους πελάτες της μια σειρά από διαφορετικές επιλογές στις συναλλαγές εμπορευμάτων τόσο στη μορφή συμβολαίων rolling daily (ημερήσιων) όσο και συμβολαίων futures (μελλοντικής εκπλήρωσης), που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε χρυσό, αργό πετρέλαιο, σόγια, κακάο, ζάχαρη, ασήμι, σιτάρι και ρύζι.

Πλατφόρμες

Πλατφόρμες